Ben jij onze nieuwe barista?

Dat ene perfecte kopje koffie om de dag goed te starten. Je kunt menig Nederlander niet gelukkiger maken op een maandagochtend. Hoe leuk zou het zijn als jij zo’n perfect kopje koffie kunt klaarmaken? Bij JMW leiden we je graag op! En het leuke is, wij betalen je opleiding!

Hup, naar de koffieschool!
Bij JMW bieden we aankomende barista’s een specialistische opleiding aan De Koffieschool in Utrecht. In de opleiding SCA Barista Skills Foundation leer je alle kneepjes van het koffievak. De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij een positief resultaat kun je vol trots je SCA Barista Foundation diploma aan al je vrienden en familieleden laten zien!

Wat leer je precies?
Tijdens de opleiding leer je werken met een espressomachine en een koffiemolen. Het doel van deze opleiding is om op een efficiënte en hygiënische manier een goede espresso, cappuccino, latte macchiato en andere soorten koffies te bereiden. In dit leerproces komen alle technieken aan bod die een barista onder de knie hoort te hebben. Denk hierbij aan maling, druk en branding. Ook is er aandacht voor product inhoudelijke kennis van bereiding, smaak en presentatie. Daarnaast wordt je getraind op snelheid, efficiency en netheid van werken.

Barista is méér dan alleen koffie!
Wanneer je werkt als barista is je baan een stuk veelzijdiger dan alleen koffie en thee bereiden. Je bent namelijk ook een hele goede gastheer of gastvrouw. Je bent bekend met kassawerkzaamheden en weet de lekkerste versnaperingen aan te raden. Want zeg nou zelf, dat kopje koffie is ongetwijfeld nóg een stuk lekkerder met een muffin, brownie of een stukje taart! Hoe dan ook, je zorgt ervoor dat je gasten 100% tevreden weggaan. 

Waar maak jij je koffies het liefst?
Als barista werk je op diverse locaties bij je in de buurt. Je verzorgt koffie voor de gasten, bezoekers en medewerkers van onze opdrachtgevers. Je kunt dus werken in hotels, restaurants, eventlocaties of in de lobby van een kantoor. Zo kom je continu in aanraking met verschillende mensen, leuk toch?

Klaar om aan de slag te gaan als barista?
Ben jij een echte koffieliefhebber en zit gastvrijheid in je DNA? Vind je het leuk om meer te weten te komen over alle soorten koffies en het bereiden ervan? Dan is dit hét moment om actie te ondernemen! Neem snel contact op met jouw dichtsbijzijnde vestiging!

Meer weten over onze trainingen?

Lijkt het jou leuk om jezelf te ontwikkelen en één van onze gratis trainingen te volgen? Leuk! Neem direct contact op met jouw dichtsbijzijnde vestiging!