5 redenen waarom werken in de catering de ideale (bij)baan is!

Hou jij van lekker eten, gezonde drankjes, gezelligheid en een ontspannen werksfeer? Dan is werken in de catering écht iets voor jou! Als catering medewerker, hulpkok of zelfstandig werkend kok verzorg je de lunch van al je gasten. Heerlijk toch? Wij geven je 5 redenen waarom werken in de catering écht de ideale (bij)baan is!

1. Werken wanneer het jou uitkomt!
Wist je dat je in de catering mega flexibele werktijden hebt? Vaak verzorg je als catering medewerker de lunch bij grote kantoren, ziekenhuizen, overheidsinstanties of evenementen. Perfect voor als je overdag een paar uurtjes wilt werken! Afhankelijk van waar je werkt begin je zo’n twee uur voor lunchtijd met de voorbereidingen en ben je na de grote schoonmaak weer klaar! Voorkeur voor doordeweeks, of liever het weekend? Of wissel je graag af? In de catering kan het allemaal! Klinkt goed toch?

2. Ideaal te combineren met een gezin, (avond)studie of hobby
Wat je situatie ook is, wanneer je werkt in de catering kun je jouw werk- en privéleven perfect combineren. Heb je een gezin met kleine kinderen? Werk dan een paar uurtjes per dag wanneer ze op school of op de kinderopvang zitten. Studeer je nog? Plan je catering diensten dan op je vrije dagen of in het weekend. Heb je een tijdrovende hobby? Plan je catering diensten eromheen!

3. Je hebt volop doorgroeimogelijkheden
Wist je dat er verschillende functies zijn wanneer je werkt in de catering? Zonder ervaring begin je vaak als catering medewerker. Een superleuke baan omdat je je met vanalles bezighoudt! Zo help je in de keuken met de ‘final touches’, zorg je ervoor dat al het eten en drinken netjes in de vitrines ligt en help je je gasten met het afrekenen. Heb je ambitie om meer in de keuken te doen? Dat kan! Je kunt diverse trainingen en cursussen volgen om je door te ontwikkelen naar hulpkok of zelfstandig werkend kok!

4. Je gasten zijn altijd vrolijk
Ontspanning en lekker eten. Daar zorg jij voor wanneer je werkt in de catering! Je gasten zijn daarom altijd in een goede bui. Want eerlijk is eerlijk. Wie wordt er nou niet blij van een heerlijke maaltijd en en ontspanning?

5. Je werkt op de leukste en meest diverse locaties.
Catering is overal! Zowel bij grote als kleine bedrijven, bij ziekenhuizen en zorginstellingen, bij hogescholen en universiteiten, bij beurslocaties en evenementen. Kortom, wanneer je werkt in de catering kom je overal! Hou je van vastigheid? Werk dan regelmatig op dezelfde locatie! Je zult zien dat je dan echt een band opbouwt met je collega’s en je gasten. Zoek je liever het avontuur op? Probeer dan zo veel mogelijk locaties uit! Je ontmoet talloze nieuwe mensen en inspirerende collega’s.

Ben ook jij ervan overtuigd dat werken in de catering dé perfecte (bij)baan is voor jou? Twijfel dan niet langer! Schrijf je vrijblijvend bij ons in via ons online inschrijfformulier en ga samen met één van onze collega’s op zoek naar de perfecte werklocatie voor jou!