Kerstgerecht: Luxe garnalen bisque

De kerstdagen staan weer voor de deur! Weet jij al wat je op tafel zet voor het kerstdiner? Onze chef Rob heeft een heerlijke luxe garnalen bisque gemaakt. Stap voor stap legt hij uit hoe je tot dit heerlijke gerecht komt. Heb je geen zin om deze kerst in de keuken te staan? Denk dan aan de horecaondernemers bij jou in de buurt! Ze kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken.

Ingrediënten:

  • 400 gram ongepelde grijze garnalen
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 4 stengels witte selder
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • tijm
  • Laurier
  • zout
  • 1 deciliter cognac
  • cayennepeper
  • zacht paprikapoeder
  • 60 gram tomatenpuree
  • 2 liter visbouillon
  • 2 deciliter slagroom
  • 1/2 bosje bieslook

Kookgerei:

  • soeppan
  • koksmes
  • bakjes of kommetjes
  • roerlepel
  • snijplank
  • garde
  • proeflepels
  • litermaat
  • theelepel
  • bolzeef

Alle boodschappen en kookgerei in huis? Let's go!

  1. Pel de garnalen en zet het garnalen vlees apart van het pantser.

  2. Snipper de ui grof en snij ook de knoflook in grove stukjes.

  3. Fruit de ui en knoflook aan met een flinke scheut olijfolie.

  4. Schil en snij de wortels en selderij in grove ringen en voeg in de pan zodra de ui glazig is geworden. Zet dit lekker heet aan op vol vermogen maar blijf roeren.

  5. Nu mag het pantser van de garnaal erbij.

  6. Meng het geheel en tel rustig tot 20. 

     

  7. Voeg nu de cognac toe en flambeer het geheel, fik erin.

  8. Zodra deze is gedooft mag de in kleine stukjes gesneden paprika erbij.

  9. Voeg ook een theelepel paprikapoeder, kwart theelepel cayennepeper, 2 blaadjes laurier en 2 takjes thijm toe. Vergeet ook niet de tomatenpuree.

  10. Laat het geheel al roerend 3 minuten door verhitten en voeg dan de 2 liter visbouillon toe. 

     

  11. Laat het geheel 30 minuten op laag vuur rustig trekken.

  12. Bak de garnalen gaar.








     

  13. Zeef het geheel.

  14. Klop de room tot yoghurtdikte.








     

  15. Leg een paar  garnalen in de kom of diep bord. Schenk daar de bouillon op en een schepje opgeklopte room. Leg ter decoratie een paar takjes bieslook op de soep.

 

Eet smakelijk!