Medewerker in de spotlight: Rob van Egmond

Wanneer je een training hebt gevolgd binnen JMW komt zijn gezicht je vast bekend voor. Rob van Egmond werkt al ruim 16 jaar binnen ons bedrijf en maakt de lekkerste gerechten klaar in de keuken. Tijd om wat meer te weten te komen over hem!

Hi Rob, je bent binnen JMW een bekend gezicht, dus super leuk om wat meer te weten te komen over jou! Vertel, wie ben je, waar kom je vandaan en wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Ik ben dus Rob en sinds afgelopen november, na 20 jaar ergens anders, terugverhuisd naar Voorhout. De plek waar ik ben opgegroeid. In mijn vrije tijd doe ik het liefst waar ik op dat moment zin in heb. Dit staat meest in het teken van lekker eten dat ik dan zelf vang, raap, schoonmaak en ter plekke bereid. Daarnaast ga ik ook graag een wandeling maken op het strand met mijn neefjes en nichtjes. En afsluitend lekker pannenkoeken eten natuurlijk!

Je werkt al 16 jaar bij JMW. Hoe ben je bij JMW terechtgekomen, wat doe je precies en wat vind je daar zo leuk aan?
Mijn eerste salarisstrookje van JMW stamt uit 2004 toen het JMW logo nog groen was. Ik kwam toen bij JMW terecht na een zwerftocht van allerlei bijbaantjes tijdens mijn studie docent Horeca en Voeding 2e graads. Daarvoor heb ik de BBL opleiding Operationeel ambachtelijk zelfstandig werkend kok afgerond. Van voltijd werken naar weer voltijd in de schoolbanken.

Binnen JMW ben ik de eerste vijf jaar flexkracht geweest. Daar werkte ik op bedrijfsfeesten, staatsdiners en alles wat daartussen zit. Ik heb in die tijd veel geleerd! Nadat ik als docent afstudeerde heeft JMW mij gevraagd om, naast een stukje planning, me in te gaan zetten op het trainen van de nieuwe flexkrachten in de pool. En dit is in de afgelopen jaren verder uitgegroeid naar de opleidingen en trainingen die JMW nu beschikbaar heeft voor haar flexkrachten. Het leukste, en waar ik zeker werkplezier uit haal, is dan ook om andere mensen de hospitality vaardigheden en competenties te leren. 

Het afgelopen jaar heeft corona een grote rol gespeeld in de horeca branche. Nog steeds trouwens. Hoe ervaar jij dit? Is jouw functie erg veranderd?
Het C-woord is inderdaad wel het ding van de afgelopen maanden. Ik probeer me er vooral niet negatief door te laten beïnvloeden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan want ook ik zie en ervaar bij mezelf en anderen om mij heen de negatieve effecten. Het praktijk opleiden en trainen is volledig stil komen te vallen door de aangescherpte maatregelen. Ik heb daardoor wel weer meer tijd gekregen om de bestaande trajecten tegen het licht te houden en te digitaliseren door het maken van online content. Denk maar aan de corona training die ik wekelijks een aantal keer geef en de serie koken met Rob. Ik ben dus tegenwoordig steeds vaker online kennis aan het overdragen.

Het mooie aan dit alles is dat ik in 2004 eerst bij Randstad Hospitality binnen ben gestapt en ze daar op dat moment geen tijd voor me hadden. Daarna bij JMW waar ik dezelfde avond mijn eerste dienst draaide in het Okura. Het had zomaar anders kunnen zijn.

Werkplezier is ontzettend belangrijk. Wat vind jij het allerleukste aan je werk bij JMW?
Het allerleukste bij JMW vind ik dat er nog steeds bijna ongelimiteerde mogelijkheden zijn, binnen de regels en afspraken, om nieuwe ervaringen en kennis op te doen of te delen. Je moet alleen wel het lef tonen om er voor te gaan. Nee heb je, ja kun je krijgen. Zo heb ik met mijn toendertijd manager Olivier en de JMW vestiging Rotterdam een 6-daagse Hospitality training opgezet om mensen in de bijstand weer naar werk te helpen. Deze hulpvraag werd ons toen gesteld vanuit het WSP Rijnmond omdat het reguliere onderwijs hen onvoldoende kon helpen. In drie gesprekken was het geregeld en stond de samenwerking op papier en vier weken later had de eerste groep de training positief afgerond en waren de deelnemers via JMW aan het werk. Hoe gaaf is dat! Sinds die groep verzorgen we jaarlijks meerdere keren deze training voor het WSP en hebben we samen al vele mensen aan hun eigen werkplezier mogen helpen.

Het jaar 2021 is begonnen, heb je goede voornemens?
Dit jaar heb ik me geen goede voornemens maar wensen. Ik wens voor iedereen dat hij of zij het leven van nu op de rit heeft of dat snel weer krijgt. 

Wat wil jij iedereen die dit leest meegeven?
Alles is mogelijk, maar je zal de eerste stap zelf moeten zetten.