Recept: Witte chocolademousse voor Valentijnsdag!

Zoals het afgelopen jaar alles anders gaat dan normaal, geldt dat ook voor Valentijnsdag. Dit jaar helaas geen uitgebreid diner in je favoriete restaurant, maar gelukkig bieden veel restaurants wel heerlijke Valentijnsmenu's voor thuis aan. Duik jij liever zelf in de keuken om jouw grote liefde te verrassen met een heerlijke maaltijd? Dan hebben wij het recept van het perfecte Valentijnsdesert voor je klaarstaan. Met deze witte chocolademousse maak je zeker weten indruk op jouw Valentijn. 

Ingrediënten:

  • 250gr witte chocolade
  • 90gr eiwit
  • 75gr suiker
  • 250gr slagroom
  • rode peper
  • compote van rood fruit

Materialen:

  • debrasbak
  • garde
  • koksmes
  • kookpan
  • spatel
  • lepels

Zo maak jij dit heerlijke desert voor jouw Valentijn:

1. Smelt de chocolade au bain marie in een kom boven een pan met heet water tot maximaal 40 graden.

2. Was een kom met een beetje neutrale azijn om hem vetvrij te maken. Spoel deze goed uit met water en droog de kom met een stuk papier. Klop hierin het eiwit met de suiker totdat je hoge pieken kan maken die blijven staan.

 

 

 

3. Klop in een andere kom de slagroom stijf.

4. Haal de pitjes uit de rode peper en snij de peper in hele kleine stukjes.

5. Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom met lange halen van buiten naar binnen vouwend.

6. Als deze is opgenomen spatel je de rode peper en eiwitten er doorheen op dezelfde manier. Doe dit niet te lang, anders haal je de lucht eruit.

 

 

7. Dek de mousse af en laat het minimaal drie uur opstijven in de koelkast.

8. Zodra de mousse stevig genoeg is om daar met een warme lepel mooie ovale rolletjes van te maken mag je het bord opmaken. Geen idee hoe? Denk dan in kleur, oneven en smaken. Het laatste is veel combinaties proeven ;-). En vergeet de compote van rood fruit niet!