Alenka is medewerker bediening in de RAI

Heb je altijd al willen weten hoe het is om te werken in RAI Amsterdam? Alenka is medewerker bediening bij de RAI en vertelt je alles over haar werkplek en werkzaamheden. Lijkt het jou ook leuk om daar te werken? Alenka heeft nog een paar goede tips voor je!

Hoi! Vertel! Wie ben je, waar kom je vandaan en hoelang werk je al voor JMW?
Hoi! Ik ben Alenka en ik werk als algemeen medewerker in de bediening bij RAI Amsterdam. Officieel kom ik uit Slovenië, maar ik woon al ruim 37 jaar in Nederland. Sinds 1 mei 2022 werk ik met veel trots voor JMW en ik heb het echt enorm naar mijn zin!

Hoe lang werk je al bij RAI Amsterdam?
Sinds de zomer ben ik begonnen als algemeen medewerker in de bediening bij RAI Amsterdam. Een super leuke werkgever! Want naast mijn werkzaamheden in de bediening, help ik ook regelmatig in de keuken of bij het op- en afbouwen van de catering op stands. Eigenlijk is geen dag hetzelfde! Het ene moment sta ik achter de bar bier te tappen en het andere moment loop ik met drie borden tegelijk om gerechten uit te serveren. Soms ben ik barista en maak ik de lekkerste koffie en een paar uur later deel ik broodjes en taartjes uit. Zo blijft mijn baan lekker afwisselend!

Wat vind je het allerleukste aan werken bij RAI Amsterdam?
Naast het feit dat ik de afwisseling bij de RAI zo leuk vindt, ontmoet ik ook enorm veel verschillende mensen. De slimste mensen ter wereld komen naar de RAI om hun producten of diensten te promoten. Ik vind het heel erg leuk om mijn kennis van al deze innovatieve producten en diensten bij te spijkeren terwijl ik aan het werk ben.

Wat voor diensten werk je bij RAI Amsterdam?
Mijn werktijden bij de RAI zijn heel afwisselend. Soms begin ik vroeg en werk ik een lange dienst van 07:00 tot 19:00 uur. Soms begin ik ‘s middags om 14:00 uur en werk ik tot 22:00 uur, en af en toe doe ik een avond/nachtdienst van 16:00 tot 01:00 uur. Eigenlijk vind ik de nachtdiensten het leukste. Dat zijn namelijk vaak feestjes met DJ’s en leuke artiesten. Ik werk dan bijna altijd achter de bar. Je pakt een leuk feestje mee en je wordt er nog voor betaald ook. Dat is toch top?

Heb je een tip voor mensen die ook bij RAI Amsterdam willen werken?
Wanneer je wilt werken bij de RAI is het handig als je basiskennis van hospitality hebt. Zo weet je wat het inhoudt om een goede gastheer of gastvrouw te zijn. Daarnaast heb je een voorliefde voor horeca. Het helpt als je extravert en sociaal bent, want elke werkdag is een feestje! Verder is het ook wel handig als je conditie een beetje op orde is. Soms loop je zo’n 20 kilometer per dag wanneer je evenementen aan het opbouwen bent!

Lijkt het jou ook leuk om bij de RAI in Amsterdam te werken? Schrijf je dan vrijblijvend bij ons in!