JMW Horeca Uitzendbureau

Koksopleiding

Als gespecialiseerd detacheringsbureau van koks, biedt JMW Culinair voor aankomende koks een gedegen vakopleiding tot basis kok (niveau 2).

Via een gecertificeerd opleidingsprogramma bieden we jou de kans om je branche erkend certificaat te behalen. Je volgt de opleiding bij JMW en kan daarnaast werken in de keuken. Waar je werkt mag je zelf weten. Heb je geen werkplek in de keuken? Dan kan JMW je daarbij helpen.

Vanuit een combinatie van leren en werken leer je alle basisvaardigheden die een kok nodig heeft in de professionele keuken. Je leert alle ins en outs van het voorbereiden van gerechten, hoe je vlees en vis bereid, maar ook welke snijtechnieken er zijn. Daarnaast leer je om soepen, koude en warme sauzen te bereiden.

Kom ik in aanmerking voor deze opleiding?
Deze opleiding tot basis kok is interessant voor jou als:

  • Je een gemotiveerde, aankomende kok bent die graag in de professionele keuken wil werken maar niet in aanmerking komt voor het volgen van een reguliere koksopleiding tot basis kok niveau, of
  • Je al geruime tijd aan het werk bent in de keuken zonder diploma en je graag een erkend certificaat wil behalen, of
  • Je toe bent aan een een nieuwe functie en je je graag wil omscholen in een nieuwe functie als kok

Wanneer jij na je aanmelding en het persoonlijke gesprek met een medewerker van JMW Culinair bent toegelaten tot de opleiding begint voor jou de studie. Je volgt de opleiding in 28 (school)weken (ongeveer 10 maanden) en bent elke woensdag van 09:30u tot 14:30u in Den Haag om je praktijklessen te volgen. In de reguliere schoolvakanties heb je geen les. Deze lessen vinden plaats in de keuken van JMW Culinair onder leiding van een echte docent.

Tijdens de opleiding zullen er 7 lesblokken worden afgetoetst. De eerste 6 worden afgenomen door onze eigen docent, de 7e toets is het examen. Deze wordt afgenomen door examinatoren.

Om praktijkervaring op te doen, moedigen wij je aan om naast de opleiding te gaan werken in een professionele keuken. Die werkplek, die regel je zelf. JMW kan ook een werkplek voor je regelen, we bieden je dan een arbeidsovereenkomst aan waardoor je flexibel ingezet kan worden op locaties in jouw regio. We garanderen niet dat je fulltime kan werken, dat is namelijk afhankelijk van het aanbod van diensten. 

Werk je via JMW? Dan sparen we, op basis van jou werkzame uren, een bedrag (maximaal €2.000,-) voor je op. Dit bedrag betalen we aan je uit wanneer je je opleiding met succes afrond, binnen de gestelde termijn van 28 weken. Haal je dit niet, dan vervalt het spaarbedrag.

Wil je graag meedoen met deze opleiding? Meld je dan hier aan of neem direct contact op met onze recruiters via het telefoonnummer 0612166843.

Kosten van de opleiding

Het volgen van een opleiding kost geld, dat is bij JMW niet anders. De opleiding kost je €2750,- (cursusgeld) en €250,- (lesmateriaal). Dit bedrag betaal je in 1 keer, of in meerdere delen. Hiervoor voorzien wij jou met lesmateriaal, oefenruimte, een goede docent en interessante onderwerpen waardoor je alles leert wat je moet weten om Basiskok te kunnen worden.

De reis- en parkeerkosten die je maakt om in Den Haag te komen betaal je zelf. We adviseren je om met het OV te reizen. Het JMW kantoor zit vlakbij station Holland Spoor.

 


Hoe werkt het?

Ik heb de opleiding met succes afgerond, en nu?

Na het behalen van je opleiding ontvang je een branche-erkend certificaat. Met het behalen van dit erkend certificaat heb je laten zien dat je de basisvaardigheden, theorie en praktijk, die behoren bij de kwalificatie van een basiskok helemaal beheerst. Het behaalde certificaat geeft je toegang tot de vervolg opleiding zelfstandig werkend kok niveau 3 (volwassenonderwijs). Kies je voor een vervolgopleiding dan geeft het behaalde certificaat recht op vrijstellingen, voor meer informatie hierover verwijzen we je graag door naar de gekozen onderwijsinstelling.

 

 


Koksopleiding