Horeca uitzendbureau, zó werkt het!

Een horeca uitzendbureau, iedereen heeft er wel eens van gehoord. Waarschijnlijk weet je wel globaal wat een uitzendbureau doet en wat werken voor een uitzendbureau inhoudt. Maar we kunnen ons voorstellen dat je ook nog veel vragen hebt. In dit artikel leggen we je uit hoe werken via een horeca uitzendbureau precies in elkaar steekt!

Ga direct naar:
> Wat is een horeca uitzendbureau?
> Hoe werkt werken via een horeca uitzendbureau?
> Hier heb jij recht op wanneer je werkt via een horeca uitzendbureau
>> Wekelijks salaris
>> Pensioen
>> Vakantiedagen
>> Vakantiegeld
>> Personeelsvoordelen
>> Feestdagen
>> Opleidingen
>> Perspectiefverklaring
> Deze horeca functies kun je uitoefenen via een horeca uitzendbureau
> Dit is het minimumloon in de horeca!

 

Wat is een horeca uitzendbureau?

Een uitzendbureau bemiddelt tussen mensen die werk zoeken, en bedrijven die werknemers zoeken. En je raadt het al; een horeca uitzendbureau focust zich hierin op horeca medewerkers en horeca bedrijven. Denk hierbij aan cateringbedrijven, maar ook bedrijven die zich meer richten op evenementen. Zoals voetbalstadia, evenementenhallen en festivalorganisaties. Vind je het leuk om op een evenement te werken? Dan gaat dat vaak alleen wanneer je ingeschreven bent bij een horeca uitzendbureau. Het grote voordeel van werken bij een uitzendbureau in de horeca is dat je helemaal zelf bepaalt wanneer, hoeveel en waar je werkt. Ideaal om bijvoorbeeld te combineren met een studie, gezin of leuke hobby. 

 

Hoe werkt werken via een horeca uitzendbureau?

Wanneer het je leuk lijkt om te werken via een horeca uitzendbureau kun je bij een vestiging binnenlopen, je online inschrijven of je kunt solliciteren via één van de vacatures. Je inschrijving of sollicitatie komt binnen bij één van de recruiters. Deze neemt telefonisch contact met je op om je wensen te bespreken en een intake in te plannen. Deze intake vindt vaak plaats bij een vestiging bij jou in de buurt. Is er een match? Dan kun je binnen no-time aan de slag! Via een app kun je je beschikbaarheid doorgeven zodat de planners jouw diensten kunnen inplannen wanneer het jou uitkomt. Handig toch?

 

Hier heb jij recht op wanneer je werkt via een horeca uitzendbureau!

Wie denkt dat je geen goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden hebt wanneer je via een horecauitzendbureau werkt heeft het mis! Wij zetten alle voorwaarden van JMW Horeca Uitzendbureau voor je op een rijtje:

 

Wekelijks salaris

Bij JMW Horeca Uitzendbureau krijg je niet maandelijks, maar wekelijks je salaris. Dat is nog eens lekker! Via een uitzendbureau krijg je per uur uitbetaald. De hoogte van dit uurloon ligt vast in de CAO. Dus, ga je aan de slag als horeca medewerker? Dan krijg je betaald volgens de CAO van horeca medewerkers. Ga je aan de slag als catering medewerker? Dan krijg je betaald volgens de CAO van catering medewerkers.

 

Je bouwt pensioen op

Misschien is het een ver van je bed show, of misschien komt het al wat dichterbij. Met het opbouwen van je pensioen kun je in ieder geval niet vroeg genoeg beginnen. Wanneer je 26 weken bij JMW hebt gewerkt en ouder bent van 21 jaar neem je automatisch deel aan het flexsecuritypensioen. Het eerste jaar betalen we jouw premie (nice!), daarna betaal jij ⅓, en wij de rest. In één maand spaar je gemiddeld €36,40. Dat geeft rust voor later, toch?

 

Je hebt recht op vakantiedagen

Wanneer je in Nederland fulltime werkt heb je recht op 20 vakantiedagen bij een fulltime werkweek. Bij JMW Horeca Uitzendbureau vinden we het belangrijk dat je voldoende tijd hebt om leuke dingen te doen. Daarom krijg je er van ons 25!

 

Vakantiegeld

Natuurlijk wil je zorgeloos op vakantie kunnen. Daarom heeft iedere werknemer in Nederland recht op 8% vakantiegeld. Bij JMW Horeca Uitzendbureau doen we daar een klein schepje bovenop. Je krijgt 8,33% vakantiegeld.

 

Diverse kortingen

Veel bedrijven bieden hun medewerkers een collectieve zorgverzekering aan. Dat doen we bij JMW ook! Dat kan tot wel 15% schelen op jouw premie. Mooi meegenomen, toch? Daarnaast hebben we voor jou alvast wat afspraken gemaakt zodat je personeelskortingen krijgt bij hotels en fitnessclubs. Zo blijf je lekker fit en gezond!

 

Feestdagen

Valt jouw werkdag samen met een feestdag en kun je daardoor niet werken? Dan krijg je die natuurlijk vrij en uitbetaald!

 

Opleidingen

Bij JMW vinden we het belangrijk dat je jezelf kunt blijven ontwikkelingen. Daarom bieden we vakgerelateerde opleidingen aan. Sommige opleidingen geven we zelf, andere worden gegeven door het SVH en kun je volgen op onze kosten. Volop doorgroeimogelijkheden dus wanneer je werkt via JMW!

 

Perspectiefverklaring

Een perspectiefverklaring is super handig wanneer je een huis wilt kopen maar nog geen vast contract hebt. Bij JMW kunnen we jou, na 52 gewerkte weken, een perspectiefverklaring geven. We kijken dan naar jouw kansen op de arbeidsmarkt en of jij de komende jaren jouw hypotheek kunt blijven betalen. Zit dat wel goed met die kansen? Dan krijg jij van ons een perspectiefverklaring zodat jij gewoon een hypotheek kunt aanvragen!

 

Deze horeca functies kun je uitoefenen via een horeca uitzendbureau

Via een horeca uitzendbureau kun je diverse horeca functies uitoefenen. Nóg een voordeel van werken via een uitzendbureau: je kunt deze diverse horeca functies allemaal uitproberen. Zo weet je snel wat bij jou past. Over het algemeen gaat het om de volgende horeca functies:

Bekijk hier alle vacatures per functie!

 

Dit is het minimumloon in de horeca!

Wat je verdient bij een horeca uitzendbureau is afhankelijk van leeftijd, functie en ervaring Globaal ziet de loontabel er als volgt uit:

Loontabel horeca 2022

 Per maandPer weekPer dag
15 jaar€517,50€118,45€23,89
16 jaar€595,15€137,35€27,47
17 jaar€681,40€157,25€31,45
18 jaar€826,50€199,05€39,81
19 jaar€1035,-€238,85€47,77
20 jaar€1380,-€318,50€63,70
21 jaar of ouder€1725,-€398,10€79,20

 

Benieuwd naar salarissen per functie? Bekijk hier wat een horeca medewerker, catering medewerker, barista, of Zelfstandig Werkend Kok verdient!

Op zoek naar een leuke horeca baan?