Jij maakt de heerlijkste koffies

Werken als barista

Als barista ben jij dé koffie specialist en tegelijkertijd de ultieme gastheer of gastvrouw. Keer op keer creëer je een karakteristiek kopje koffie. Je lattes macchiato zijn ware kunstwerken en je espresso’s een geweldige smaaksensatie. Je adviseert en enthousiasmeert je gasten. Daarnaast entertain je ze met je latte art skills. Je doet er alles aan om je gasten van het perfecte kopje koffie te voorzien. Je doel? Dat je gasten terugkomen voor een speciaal door jou gemaakt kopje koffie!

Werken als barista, wat houdt dat in?

Koffie zetten, makkie toch?
‘Een kopje koffie zetten, hoe moeilijk kan het zijn?’ We horen het je denken. Want koffie zetten, dat doen we thuis toch allemaal? Tegenwoordig is een kopje koffie met één druk op de knop gezet. Maar werken als barista is toch even andere koek (of koffie). Als barista werk je met een grote espressomachine. Je maalt zelf de koffiebonen met behulp van een grinder. De hoeveelheid koffiepoeder die je in de filterdrager stopt, heeft al enorm veel effect op de smaak van de espresso. Ook het aandrukken van de koffiepoeder heeft veel effect op hoe de koffie smaakt. Temp je het poeder te hard aan? Dan wordt de koffie al snel te bitter. Temp je de poeder te zacht aan? Dan wordt de koffie vrij zuur. Als barista heb je dus bij ieder kopje koffie dat je zet, enorm veel invloed op de smaak. En dat maakt het werk als barista nou juist zó leuk!

Een cappuccino alsjeblieft!
Als je werkt als barista heb je dus mega veel invloed op de smaak van de koffie. Maar hoe zit dat als je gast graag een cappuccino of latte macchiato wilt? Dan voeg je toch gewoon wat melk toe? Klopt! Maar niet voordat je de melk hebt opgeschuimd! Bij het inschenken van de melk kun je je gasten omver blazen met je latte art kunsten. Zo smaakt je koffie niet alleen heerlijk, maar ziet het er ook nog eens prachtig uit!

Zorgvuldige multitasker
Als barista ben je een zorgvuldige multitasker. Zorgvuldig, omdat je altijd streeft naar de perfecte smaak van de koffie. Multitasker, omdat je veel handelingen tegelijkertijd doet. Als barista zorg je niet alleen voor de lekkerste koffies, je noteert ook de bestellingen en regelt het betalingsproces. Een lekkere muffin of een goed gevulde sandwich bij de koffie? Ook daarvoor zijn je gasten bij jou aan het juiste adres!

Barista op diverse locaties
Het leuke van werken als barista is dat je dit op diverse locaties kunt doen. Zo hebben veel bedrijven tegenwoordig een koffiebar. Werknemers die het koffieapparaat niet de hele dag kunnen waarderen komen speciaal naar jou voor een kopje vers gemaakte koffie. Leuk toch?

Hoe word je barista?
Heb je interesse om aan de slag te gaan als barista? Solliciteer dan op één van onze barista vacatures! Onze recruiters nemen dan telefonisch contact met je op. Zijn jullie allebei enthousiast? Dan nodigen we je graag uit in één van onze vestigingen voor een persoonlijk gesprek met één van onze planners. Is er een klik? Dan kun je op onze kosten een barista training volgen om je koffie skills te ontwikkelen.

Huidige JMW’ers kunnen zich aanmelden voor één van de gratis workshops die op diverse locaties van JMW worden gegeven. Dit is een eerste kennismaking met het vak en met de espressomachine. Ook leer je basiskennis over diverse koffiebonen. Ben je na de workshop enthousiast? Dan kun je op kosten van JMW een training doen aan de Koffieschool. Hier leer je alle soorten koffie maken en optimaal te multitasken. Handig hè?

Barista in spé?
Heb je een voorliefde voor goede koffie? Ben je gastvrij en barst je van de positieve energie? Kun je snel en efficiënt werken? Wacht dan niet langer en word barista via JMW! Neem gerust contact op met één van onze vestigingen of solliciteer op één van onze vacatures. Ben je in de buurt van één van onze vestigingen? Dan mag je natuurlijk ook altijd even binnenlopen! Tot snel!